Ιστορική Αναδρομή

Η παράδοση της οικογένειας Σεραφειμίδη στον ασφαλιστικό χώρο αρχίζει το 1938 όταν ο Γεώργιος Σεραφειμίδης (1917-1992) ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου εργάστηκε σε Αγγλικές ασφαλιστικές εταιρίες για 17 χρόνια. Το 1955 ήρθε στην Αθήνα όπου διετέλεσε στέλεχος αρκετών ασφαλιστικών εταιριών και από το 1967 ως το 1988 νόμιμος αντιπρόσωπος της Ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρίας New Rotterdam.

Το 1988 ήταν μία χρονιά ορόσημο καθώς μετά από 50 χρόνια σταδιοδρομίας σε ασφαλιστικές εταιρίες, η οικογένεια Σεραφειμίδη εισέρχεται στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Υπό τη διαχείριση του Ευγένιου Σεραφειμίδη αναλαμβάνεται η πρακτόρευση επιλεγμένων ασφαλιστικών εταιριών και συστήνεται ομώνυμο ασφαλιστικό γραφείο με τη συνδρομή της Διακομίνας Σεραφειμίδη η οποία έχοντας ασφαλιστική εμπειρία από το 1965 συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωσή του. Η συνεχής ανάπτυξη του γραφείου οδηγεί στην ίδρυση της εταιρείας ασφαλιστικής πρακτόρευσης Ε. ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. το 1996.

Πάντα υπό τη διαχείριση του Ευγένιου Σεραφειμίδη, η οικογενειακή επιχείρηση εισέρχεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης, και μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια προετοιμάζεται η διάδοχος κατάσταση προκειμένου η διαχείριση να περάσει στην τρίτη γενιά. Το 2005 ιδρύεται η "ΣΙΓΜΑ Α.Ε. ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ" υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Σεραφειμίδη. Τρία χρόνια αργότερα, ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση 70 ετών οικογενειακής παράδοσης στην ιδιωτική ασφάλιση, ιδρύεται στη Σόφια της Βουλγαρίας η "SIGMA & PARTNERS INSURANCE BROKERS Ltd" με σκοπό την ανάπτυξη εργασιών μεσιτείας ασφαλίσεων στη Βουλγαρία και την ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων.